Glöm inte att gå in på Mina Sidor och uppdatera dina uppgifter.

Kontakta juristerna på FMF

Rådgivning

Juridisk rådgivning för medlemmar

Som medlem i FMF har du och dina kunder tillgång till vår juridiska rådgivning.

Rådgivningen  är kostnadsfri och innebär att du som mäklare kan ringa  till våra jurister helgfri vardag mellan 08.30-11.30 och 12.30-16.00. Vill du hellre mejla juristerna kan du använda dig av kontaktformuläret nedan. Glöm inte att skriva telefonnummer och mejladress om du har önskemål om att bli kontaktad.

Är din kund i behov av juridisk rådgivning? Då ber vi dig hänvisa dem till konsumentforumet.

 

I den juridiska rådgivningen ingår även...

  • Internkontrollen – FMF:s jurister går igenom handlingar i era förmedlingsuppdrag och granskar dem med FMI-ögon för att ni tryggt och säkert ska kunna vandra igenom ett eventuellt tillsynsärende den dagen FMI knackar på. Granskningen avslutas med ett kort utbildningstillfälle där även resultatet av Internkontrollen presenteras. Kontakta kansliet om ni skulle behöva detta.

 

  • Yttranden till FMI – Blir du anmäld till FMI hjälper förbundsjuristerna dig att formulera yttranden till myndigheten. Så, blir du anmäld, kontakta oss omgående!

 

  • Kundrådgivning – Du ska vara en opartisk mellanman. Du kan alltid hänvisa dina kunder till oss när de ställer frågor som du inte kan eller vill ta. 

 

  • FMF-akademin – På vår webbplats finns ett digitalt kunskapstest med video- och textfrågor. Om du tar dig tid att göra dessa då och då, kommer du alltid att vara uppdaterad på de juridiska frågor som uppstår i din verksamhet.

 

  • Kurser – Vi håller kurser om det ni vill, när ni vill och där ni vill. Vi kommer framöver att komma till er och informera. Objektsbeskrivningar? Penningtvättslagstiftningen? Familjerätt?

 

  • Webben – Tillgång till allt från de senaste nyheterna, checklistor och allmänt kloka råd.

 

Kom i kontakt med den juridiska rådgivningen

Vår juridiska rådgivning är öppen varje dag, dygnet runt. Telefontider för telefonrådgivningen är 08.30-16.00.