| Nyheter

Hockeyproffset som blev mäklare

Med en 23-årig elitkarriär som hockeyspelare har han varit ett av landets absolut främsta hockeyproffs. Hockeyn har varit ett yrke sedan han var 16 år, då han började sin karriär i Djurgården och sedan har det bara gått på i en lyckad fortsättning såväl in- som utrikes. Vi talar om Fredrik Bremberg, med smeknamnet ”Linkan”, som nu sadlat om till fastighetsmäklare.

En intressant omväxling till ett yrke med många puckar i luften till skillnad från det tidigare yrket där fokus låg på endast en puck.

– Jag har alltid tyckt att yrket verkar intressant och har länge följt bostadsmarknaden via Hemnet och liknande. Det som också lockar är att ha ett arbete som är lite friare, där man får röra på sig och träffa folk. Jag tror inte att jag skulle trivas med att sitta stilla på ett kontor från åtta till fem varje dag. Dessutom gillar jag att träffa nya människor och ta mig an nya utmaningar.

Bott på många platser

– Min karriär som hockeyspelare började jag redan som 16-åring i Djurgården. Sedan har jag spelat utomlands i Canada, Schweiz, Ryssland och Finland, och även gjort ett 60-tal A-landskamper samt två VM-turneringar. Eftersom jag bott i på olika orter i Sverige och även utomlands har detta gett mig en bra livserfarenhet. Idag bor jag i Nacka med min fru Cajsa och döttrarna Vendela och Lovisa. Jag arbetar på Wallenberg Fastighetsförmedling, som har kontor på Odenplan och Värmdö.

Största skillnaden mellan yrkena

– Den största skillnaden mellan att vara hockeyspelare och fastighetsmäklare skulle jag nog säga är pressen. Även om du kan vara pressad som mäklare att dra in objekt och leverera så går det inte att jämföra med pressen man har som professionell hockeyspelare. Där har du press från tränare, tv, tidningar, fans osv. Min tidigare karriär har lärt mig att behålla lugnet när det är mycket stress och press. Men även att jag fått en gedigen erfarenhet av att ta olika människor och dessutom ha ett bra tålamod.

Ett friare liv

Fredrik gillar att resa och umgås med familjen och vänner, men golfintresset finns där också med medlemskap i Wermdö GCC och hcp 4.

– Största skillnaden nu när jag bytt karriär är nog tiden, jag kan styra mina tider själv nu vilket jag inte kunde förut säger han.

Erfarenheter och ambitioner

Studierna i fastighetsmäklarprogrammet gjorde Fredrik på distans på Malmö Högskola. – Eftersom jag började studera direkt efter att jag slutade med hockeyn så kändes det att jag fick en bra övergång till min nya karriär. Jag saknar inte hockeyn utan ser fram emot utmaningen inom mäklaryrket.

– Jag tror jag fått en enorm nytta av min målmedvetenhet från min elitkarriär och känner att jag kan utnyttja detta för att få ett bra driv till en affär. Min strävan är att bli en väldigt bra och noggrann mäklare som hellre ser på kvaliteten än kvantiteten.