| Nyheter

Bostadsbarometern ger mäklaren rätt prisnivå

För att få en bra sammanfattning som visar hur väl mäklarbyrån presterat fram t o m senaste månaden kan Bostadsbarometern vara till stor nytta. Den visar om man uppfyllt sina målsättningar när det gäller prisnivåer, marknadsandel, säljtider m.m. Helt enkelt ett bra verktyg för att öka kompetensen i mötet mellan säljare och köpare, som idag blir allt mer pålästa och kunniga.

Detta är en relativt ny produkt som Svensk Mäklarstatistik erbjuder kostnadsfritt till alla mäklarkontor som rapporterar in sin försäljningsdata. Idag får man in 85-90% av alla mäklade affärer i landet och har därför ett pålitligt underlag i den rapport som redovisas.

Statistik från hela området

Hans Flink, som är försäljnings- och affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik, berättar att i rapporten beskrivs hur många objekt som sålts under 1, 3 och 12 månader i hela området. Där kan man sedan bland annat jämföra den egna byråns medelpriser, säljtider (från annons till kontraktsdag), skillnaden mellan annonserat utgångspris och erhållet pris mot vad som hänt i hela området.

Ett område kostnadsfritt

– Rapporten kommer i mail till mäklarkontoret samma dag som vi släpper ny statistik, säger Hans Flink och berättar att ett område, till exempel kommunen, ingår kostnadsfritt för mäklarbyrån. Detta gäller per organisationsnummer och vill man sedan ha fler rapporter över andra områden kostar det bara 1.800 kr/år per tillkommande område.

Enkelt att registrera sig

Det är enkelt för en mäklarbyrå att registrera sig enligt Hans Flink. Det gör man genom att klicka på ”bannern” längst upp till vänster på hemsidan för Svensk Mäklarstatistik, www.maklarstatistik.se  Och om någon vill ha hjälp med registeringen är det bara att kontakta Hans Flink på hans.flink@maklarstatistik.se eller 070-635 16 50.

I pdf-filen kan du se ett exempel på vilken typ av information som Bostadsbarometern innehåller.