Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Framgångsrikt årsmöte avslutat

Framgångsrikt årsmöte avslutat

Fastighetsmäklarförbundets vd, Carolina Stegman, och styrelseordförande, Erik Olsson, pratade om SEKO och vilka nyheter som väntar för våra medlemmar i framtiden. – Nu när Hemnet-affären är över kan vi helt fokusera på hur vi ska göra förbundet ännu bättre, sa Erik Olsson under mötet. Under stämman röstade man också för en eventuell utdelning…

Läs mer.

---
Fortsatt stigande priser på bostadsmarknaden

Fortsatt stigande priser på bostadsmarknaden

Den senaste månaden steg bostadsrättspriserna i landet med 1 procent och villorna med 2 procent. Den senaste tremånadersperioden ökade bostadsrätter med 3 procent och villor med 4 procent. Helårstakten är oförändrad mot föregående månad med +8 procent på bostadsrätter och +10 procent på villor, visar den senaste månadens mätningar från Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
---
Flytten av FMI slår hårt mot myndigheten

Flytten av FMI slår hårt mot myndigheten

Beslutet att flytta Fastighetsmäklarinspektionen till Karlstad har inneburit katastrofala följder för myndigheten. Hela 14 av de 18 anställda har helt enkelt hoppat av, och nu går man på knäna med inställda möten och granskningar som drar ut på tiden. Enligt Erik Olsson, ordförande i Fastighetsmäklarförbundet, är det mycket viktigt att den här inspektionen fungerar.

Läs mer.

---

WEBBINARIUM - Nyproduktion med Magnus Melin 10/5 2017

Välkommen till webbinarium med Magnus Melin i ämnet Nyproduktion – Fällor och fallgropar vid förmedling av nyproducerade fastigheter och bostadsrätter.

Kurstillfällen:

10/5 kl. 10.00 - 12.00 Webbinarium – länk erhålles i god tid innan webbinariumet.

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 5/5. Utebliven närvaro debiteras med 300 kronor. Alla, oavsett förbund, är välkomna!

---
LTU och Lexicon University drar igång sin nya distansutbildning

LTU och Lexicon University drar igång sin nya distansutbildning

FMF har tidigare skrivit om en ny distansbaserad fastighetsmäklarutbildning lanserad av Lexicon University i samarbete med Luleå tekniska universitet. Nu har den 18 månader långa utbildningen dragit igång och FMF kommer att följa några av deltagarna. Genom deras tankar och erfarenheter lär vi oss förstå hur det är att utbilda sig till fastighetsmäklare samtidigt som livet och arbetet ska klaras av parallellt.

Läs mer.

---
Villkor i gåvobrev binder inte köparen

Villkor i gåvobrev binder inte köparen

En far skänkte en fastighet i Valdemarsvik till sina fem barn. Enligt gåvobrevet skulle inte lagen om samäganderätt gälla, vilket bland annat innebar att fastigheten inte kunde säljas på offentlig auktion. Faderns avsikt var att samägandet inte skulle kunna lösas upp om inte samtliga fem barn var ense om det. Fyra av syskonen sålde senare sina andelar i fastigheten.

Läs mer.

---
FMF Ansvar har bytt namn till Independia STOR

FMF Ansvar har bytt namn till Independia STOR

FMF Ansvar har bytt namn till Independia STOR men innehållet är exakt detsamma som tidigare. Välkomna att kontakta Independia vid frågor eller funderingar på 031-712 98 89 eller support@independia.se. Medlemmar hittar de nya dokumenten på vår hemsida.

Läs mer.