Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Vd-byte i Hemnet

Vd-byte i Hemnet

Mats Brandt slutar på bostadssajten Hemnet där han varit vd sedan augusti 2014. Anna Lagerborg, CTO, tillträder som tillförordnad vd tills en ny vd har tillträtt.

I slutet av förra året fick Hemnet nya ägare med lång erfarenhet från internet och fastighetssektorn. De nya ägarna kommer att fortsätta att investera i Hemnet med fokus på att utveckla nya produkter och tjänster...

Läs mer.

---

KURS: Juridiska aktualiteter med Magnus Melin 4/4 2017

Välkommen till utbildning med Magnus Melin där det under två timmar bjuds på bl.a. HD:s avgörande om förbesiktning av fastigheter, olika tidsfrister för besiktningsklausuler och förmedling av nyproducerade fastigheter.

Vi får dessutom en exklusiv förhandstitt på några av de nya kunskapsfrågorna ur 2017 års digitala utbildning. 

Kurstillfällen:

4/4 kl. 10.00 - 12.00 Götalandsvägen 215 i Älvsjö
4/4 kl. 13.00 - 15.00 Webbinarium – länk erhålles efter anmälan

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 31/3 och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara.

---
Dataskyddsförordningen ersätter PUL under 2018

Dataskyddsförordningen ersätter PUL under 2018

I maj 2018 träder en omfattande reform av dataskyddet i kraft i Europa. Den nya förordningen kallas dataskyddsförordningen och kommer att ersätta den gamla personuppgiftslagen (PUL). För den som driver mäklarföretag är det viktigt att rätta sig efter de nya bestämmelserna eftersom man annars riskerar stora sanktionsavgifter.

Läs mer.

---

WEBBINARIUM - Nyproduktion med Magnus Melin 10/5 2017

Välkommen till webbinarium med Magnus Melin i ämnet Nyproduktion – Fällor och fallgropar vid förmedling av nyproducerade fastigheter och bostadsrätter.

Kurstillfällen:

10/5 kl. 10.00 - 12.00 Webbinarium – länk erhålles i god tid innan webbinariumet.

Anmäler dig gör du till utbildning@fmf.se senast den 5/5.

---
Solenergi via fönster snart verklighet

Solenergi via fönster snart verklighet

Forskare vid University of Minnesota har nu utvecklat en metod som samlar in solenergi i fönsterglas. Man har i en ny studie använt kiselnanopartiklar för att absorbera ljuset, vilket inte varit möjligt i tidigare forskningsarbete. När solljuset lyser genom rutan kommer strålarna att fångas in och koncentreras till kanterna, där små solceller finns.

Läs mer.

---
Åter möjligt att fotografera med drönare

Åter möjligt att fotografera med drönare

Nu kan mäklare i landet åter använda drönarbolag för fotografering av sina objekt. För två veckor sedan fick nämligen Fastout nationellt tillstånd från Länsstyrelsen att fota med drönare. I hela Sverige och dygnet runt för såväl stillbild som video. I slutet av oktober förra året beslutade Högsta förvaltningsdomstolen att det i fortsättningen skulle vara förbjudet att använda kamera på drönare...

Läs mer.

---
Kreativt branschråd ägde rum på Malmö Högskola

Kreativt branschråd på Malmö Högskola

Den första mars hölls ännu ett kreativt branschrådsmöte på Malmö Högskola där Johan Linde från FMF:s styrelse deltog. I en öppen och ärlig dialog fördes diskussioner om hur förbunden kan jobba närmre högskolan genom transparens i bland annat utbildningsdelar.

Läs mer.