Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

 

Amorteringskrav vid flytt av gamla bolån

Flera av storbankerna har infört amorteringskrav även för de kunder som bara vill flytta sina gamla bolån, något som går tvärtemot Finansinspektionens löfte.

Svenska Dagbladet, som var först med att ta upp ämnet, har pratat med Finansinspektionen för att ta reda på hur de ställer sig till bankernas agerande.

Läs mer.

---
Erik Olsson medverkar i Booli's bostadspod

Erik Olsson medverkar i Booli's bostadspod

Erik Olsson, vd för Erik Olsson Fastighetsförmedling och styrelseordförande i FMF, gästade Booli's Bostadspod. Erik pratar om hur han hamnade i branschen, FMF, Statistiskt jämförelsevärde, bostadsmarknaden och ger tips till alla mäklarstudenter.

Läs mer.

---
Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad

Sveriges Riksbank beslutade i förra veckan att reporäntan skulle ligga oförändrad på -0,5 procent. Man bedömde att det kommer att ta längre tid att nå inflationsmålet på 2 procent och att inflationsuppgången därför behöver ett fortsatt kraftfullt stöd. Först i början av 2018 räknar direktionen med att börja höja räntan i långsam takt.

Läs mer.

---
Vädring inte skäl att säga upp hyresgäst

Vädring inte skäl att säga upp hyresgäst

Ett bostadsbolag i Västerås sade upp en kvinnas hyresavtal med motiveringen att hon vädrade för mycket. Enligt bostadsbolaget hade kvinnan ständigt fönster öppna, även vintertid och även under tid då hon inte var hemma. Detta medförde, menade bolaget, en onödigt hög energiåtgång och risk för skador på fastigheten.

Läs mer.

---
Ny våg av ”bluffakturor”

Ny våg av ”bluffakturor”

Fakturaskojare är i farten igen och denna gången gäller det ett utskick från den varningslistade nätkatalogen Bolagsupplysningen. Trots att utskicket redan gått ut under en längre tid vill FMF gå ut med en extra varning eftersom flera mäklare på sista tiden har drabbats.

Läs mer.