Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
---
Fortfarande för tidigt att dra slutsatser om amorteringskravet

Fortfarande för tidigt att dra slutsatser om amorteringskravet

Det är fortfarande för tidigt att dra några slutsatser kring effekten av amorteringskravet, anser Martin Noréus, vice generaldirektör för Finansinspektionen.

Eftersom statistiken för många husköp inte alltid registreras förrän ett par månader efter köpet finns det vissa eftersläpningar i skuldstatistiken. – En mer tydlig bild får man inte förrän i början av nästa år, sa Noréus vid SvD Bank Summit.

Läs mer.

---
De blev certifierade först!

De blev certifierade först!

Under april lanserades FMF-akademin, en digital utbildningssatsning för FMF:s medlemmar. Många har redan klarat utbildningen och därmed erhållit ett emblem på sin profilsida samt texten "vidareutbildad 2016" i tjänsten "hitta FMF-mäklare". Något som kan vara värdefullt när konsumenter söker efter mäklare.

Jonas Norén, från Fastighetsbyrå Jonas Norén, Nina Berglund, från Våningen och villan och Peter Hassel, från Fastighetsbyrån City & Country Homes var de tre första mäklarna att bli certifierade.

Läs mer.

---
Reporäntan ligger kvar på −0,50 procent

Reporäntan ligger kvar på −0,50 procent

Riksbanken meddelade idag att reporäntan kommer att ligga kvar på -0,50 procent.

”Inflationen stiger och svensk ekonomi utvecklas starkt. Osäkerheten i omvärlden är dock fortsatt stor. Utsikterna för konjunkturen och inflationen är i stort sett oförändrade sedan i juli. För att bibehålla den stigande trenden i inflationen behövs en fortsatt expansiv penningpolitik. Riksbankens direktion har därför beslutat att lämna reporäntan oförändrad på −0,50 procent”, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande.

Läs mer.

---
Statistiskt jämförelsevärde uppmärksammas i media

Statistiskt jämförelsevärde uppmärksammas i media

DN publicerade nyligen en artikel om Statistiskt jämförelsevärde där Fastighetsmäklarförbundets vd, Carolina Stegman, blev intervjuad.

Statistiskt jämförelsevärde ger konsumenterna en opartisk vägledning om bostadens värde genom att presentera vad liknande bostäder i området har sålts för. Detta ger konsumenterna ett bättre beslutsunderlag som skapar tryggare bostadsaffärer för både köpare och säljare.

Läs mer.

---
Förslag till nya regler om uppskov med reavinst

Förslag till nya regler om uppskov med reavinst

Regeringen föreslår en ändring i reglerna om uppskov med kapitalvinst vid försäljning av privatbostäder. Förslaget innebär att taket för uppskovsbeloppet, 1 450 000 kr, slopas under en fyraårsperiod, från den 21 juni 2016 till den 30 juni 2020.

Vidare föreslår regeringen generösare regler för beräkning av uppskov när man köper en billigare bostad.

Läs mer.

---
Världens dyraste villa är till salu

Världens dyraste villa är till salu

På den franska halvön Saint Cap-Ferrat, mellan Nice och Monaco, ligger Världens just nu dyraste villa. Prislappen ligger på 9,2 miljarder kronor.

Les Cèdres, som villan heter, byggdes i början av 1900-talet av kung Leopold II och både Elisabeth Taylor, Charlie Chaplin och Winston Churchill har bott här. I priset ingår en 50 meter lång pool, 10 sovrum, balsal, kapell, vinterträdgård …

Läs mer.