Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

Hoppas att alla har haft en skön sommar!

Här På FMF har vi en fullspäckat höst framför oss vilket känns jätteroligt. Bland annat fortsätter arbetet med Statistiskt jämförelsevärde, en satsning där vi vill skapa större transparens för konsumenterna kring den förväntade prisbilden. På så sätt kan vi höja statusen för mäklarna och förhoppningsvis få ner antalet anmälningar om lockpriser hos FMI.

Arbetet med att utveckla ett nytt FRN fortsätter också och vi hoppas snart kunna bli en av staten godkänd tvistlösningsnämnd.

Nu inleder vi sensommaren med vår årliga skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård. Jag hoppas att så många som möjligt också har anmält sig till detta mycket omtyckta event. 

Carolina stegman, vd FMF

---
Regeringen föreslår stärkt skydd på bolånemarknaden

Regeringen föreslår stärkt skydd på bolånemarknaden

Regeringen har lagt fram en proposition som bl.a. innebär att konsumenten ska få tydligare information, bättre insyn i hur räntan bestäms och minst sju dagars betänketid att överväga ett erbjudande om en bostadskredit. Konsumenten ska också få ett förslag till en amorteringsplan. Vidare föreslås en ny lag om verksamhet med bostadskrediter.

Läs mer.

---

Som medlems- och marknadsansvarig vill jag gärna slå ett slag för vår digitala utbildning. Vi har fått väldigt positiv feedback från de som redan hunnit göra utbildningen. Passa på du också! Du hittar den på vår interna hemsida.

Kostnadsfria utbildningar, skaldjurskryssning och NAR-konventet i Orlando är några av de saker som händer hos FMF i höst.

Ni har väl koll på vilka medlemsförmåner ni har? Våra samarbetspartners ger dig som medlem verktyg för en enklare jobbvardag. Fler kampanjer planeras under hösten så håll utkik.

---
Små prisrörelser på lugn bostadsmarknad

Små prisrörelser på lugn bostadsmarknad

Den senaste månaden har villapriserna stått still medan bostadsrättspriserna minskat med 1 procent. På tre månader har villorna ökat med 2 procent samtidigt som bostadsrätterna tappat 2 procent i medelvärde, enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
Allt fler vill bo i grindsamhällen

Allt fler vill bo i grindsamhällen

Under de senaste åren har intresset för så kallade grindsamhällen, bostadsområden stängda för allmänheten och som normalt sätt omges av en rejäl mur, ökat. Vanligtvis är det otrygghet som får människor att vilja skärma av sig på det här sättet men det finns och risker förknippade med fenomenet.

Läs mer.

---
Bundna boräntor på rekordlåga nivåer

Bundna boräntor på rekordlåga nivåer

Att binda boräntan på 10 år har aldrig varit billigare och kan förstås vara det bästa alternativet om räntan visar sig stiga snabbare än bankerna förutspått. Men det bästa alternativet tycks i nuläget fortfarande vara rörlig ränta.

– Det är väldigt få det är aktuellt för. Nivån är historiskt låg och det kan kännas lockande. Men som det ser ut nu så kommer vi att ha en lång period av låg ränta, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, till TT.

Läs mer.

---
Victoria och David Beckham säljer sin lyxvilla i Frankrike

Victoria och David Beckham säljer sin lyxvilla i Frankrike

Victoria och David Beckham säljer nu sin lyxiga villa som ligger i Bargemon, franska rivieran. Huset är hela 600 kvadratmeter stort och har fyra badrum, sex sovrum, tre vardagsrum, pool och en stor tomt med ett rejält gästhus. Den brittiska mäklarfirman Knight Frank står för försäljningen och prislappen är på ungefär 28,5 miljoner kronor.

Läs mer.