Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Finansinspektionen backar gällande tilläggslån

FI backar gällande tilläggslån

I helgen deltog Finansinspektionens chef Erik Thedéen i Ekots lördagsintervju. 
En av de viktigaste frågorna gällande amorteringskravet har handlat om den korta amorteringstiden för tilläggslån på redan befintliga amorteringsfria lån. 

I intervjun berättar Erik Thedéen att Finansinspektionen nu valt att backa gällande amorteringstiden. – Det där kommer vi att revidera, vi har lyssnat på den kritik som har kommit…

Läs mer.

---
FMF:s årskongress 2016

FMF:s årskongress 2016

Vi närmar oss årskongressen den 21-22 april i Göteborg. Vi hälsar alla medlemmar välkomna till en händelserik tillställning som inleds VIP-platserna på Orups show.

Magnus Melin håller oss uppdaterade med det senaste inom juridiken och kongressen avslutas med årsmöte.

Läs mer.

---
Småhuspriserna fortsätter att stiga

Småhuspriserna fortsätter att stiga

Under det första kvartalet 2016 steg småhuspriserna med nästan 2 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2015. På årsbasis har priserna stigit med nästan 12 procent sedan det första kvartalet 2015. Detta enligt färsk statistik från SCB:s småhusbarometer.

Läs mer.

---
Mäklareden

Mäklareden

Att läkare i många länder avlägger en ed, den Hippokratiska eden, känner nog många till. Mindre välkänt är att även mäklare har avlagt ed, mäklareden i 1720 års Mäklare-Ordning. Här följer några smakprov.

Jag, NN, lofwar och swär wid Gud och hans heliga evangelium, att såsom jag till Mäklare antagen är, så wil och skal jag uti samma mit Ämbete, …

Läs mer.

---
Tiffany Lockar spekulanter

Tiffany lockar spekulanter

Den australienska mäklaren Tracey Ashley, från staden Carina i delstaten Queensland, kom en dag på idén att låta sin hund Tiffany vara med när hon fotograferade sina objekt.  Från början var det ett sätt att testa vilka objekt som var djurvänliga, berättar hon för tidningen Domain. – Jag tänkte, vore det inte enklare för köpare att bedöma det om jag placerade Tiffany i de objekt som jag ansåg lämpliga om man har sällskapsdjur?

Läs mer.