Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

KKV fattar delbeslut gällande Hemnet-affären

Konkurrensverket (KKV) har i dag beslutat att inleda en särskild undersökning för att närmare granska Hemnet-affären.

För att kunna ta ställning till risken för hämmad konkurrens anser KKV att ytterligare utredning krävs och har därför beslutat att genomföra en så kallad särskild undersökning.

Läs mer.

Kraftigt varierande säljtider för bostäder runt om i landet

Kraftigt varierande säljtider runt om i landet

SBAB presenterade nyligen en undersökning där man har analyserat hur lång tid det i genomsnitt tar från att en bostad annonserats ut på bostadssajten Booli tills att den säljs. Undersökningen visade att säljtider för bostäder runt om i landet varierar kraftigt.

Läs mer.

---
Att vara både mäklare och jurist

Att vara både mäklare och jurist

Historiskt heter det att skomakaren ska bli vid sin läst, för då blir arbetet bäst utfört. Så borde det kanske även vara med fastighetsmäklare, men det stämmer inte.

Det finns många mäklare som även är jurister. En av dessa är Susanna Ahlberg. Hon innehar båda yrkesrollerna. Hur är det då att vara både mäklare och jurist?

Läs mer.

Ny it-portal kommer att förenkla vid bostadstillträden

Ny it-portal kommer att förenkla vid bostadstillträden

Just nu pågår ett projekt som radikalt kommer att effektivisera arbetet för både mäklare och banker när det gäller bostadstillträden. En ny it-portal håller på att skapas som ska knyta samman alla uppgifter som mäklare och banker behöver för att kunna slutföra överlåtelseavtal och kontraktsskrivning. 

Läs mer.

---
Bo på havsbotten

Bo på havsbotten

Undervattenshus är långt ifrån ett nytt koncept och vi har många gånger stött på dem I både böcker och filmer. Hittills är det bara ett fåtal exklusiva hotell som på riktigt kunnat erbjuda rum belägna under vattenytan.

Det amerikanska företaget US Submarine Structures erbjuder lyxiga undervattenshus för de som har lite extra pengar undanstoppade, närmare bestämt 86 000 000 kronor.

Läs mer.

---
Plura säljer sin lägenhet

Plura säljer sin lägenhet

Nu säljer Plura sin lägenhet på kungsholmen, känd från tv-programmet Pluras kök. Under åren har stjärnor som Lars Winnerbäck och Håkan Hellström besökt lägenheten för att spela gitarr i det berömda köket.

Plura berättar för expressen att det känns vemodigt att sälja lägenheten men att han kommer att komma över det.

Läs mer.

---
HD dömde kvinna för s.k. fejkad budgivning

HD dömde kvinna för s.k. fejkad budgivning

Som FMF tidigare berättat om friade hovrätten en kvinna som hade lämnat s.k. fejkade bud vid budgivningen på en lägenhet. Kvinnan, som var dotter till säljarna, friades eftersom det inte var visat att köparna på grund av de falska buden hade betalat en köpeskilling som översteg marknadsvärdet. Därför var det enligt hovrätten inte straffbart.

Läs mer.

---