Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen

Räntepartyt ser ut att fortsätta

Vi har länge befunnit i oss i en period med extremlåga räntor och många undrar nu när räntorna kommer att börja stiga. Efter det senaste räntebeskedet från Riksbanken ser det nu ut som att räntorna kommer att förbli låga i minst ett år till. I alla fall om man lyssnar på SBAB:s senaste råd.

Läs mer.

Notar om de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik

Notar om de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik

Enligt Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror ser prisökningen på bostäder ut att ha bromsat in. En av förklaringarna kan vara att bostadsköparnas kostnadskalkyler inte kan hantera högre priser. Andra förklaringar är bankernas allt striktare amorteringsregler och fortsatta bostadspolitiska diskussioner om bland annat sänkta ränteavdrag.

Läs mer.

---
Tellus Tower(s)

Tellus Tower(s)

I februari förra året satte försvarsmakten stopp för byggnationen av Tellus Tower, norra Europas högsta byggnad vid Telefonplan i Stockholm. Man ansåg att byggnadens läge skulle störa olika militära ”tekniska system”. Sedan dess har byggföretaget SSM och Stockholms stad arbetat tillsammans med att försöka hitta en ny plats och utformning åt projektet och nu har man alltså kommit överens.

Läs mer.

---
Svenskens bostadssurfande

Svenskens bostadssurfande

Att svensken gillar att bostadssurfa på såväl arbetstid som fritid är bekant för de flesta av oss. Mäklarföretaget MOHV har nu kartlagt surfvanorna och statistiken från föregående år visar att svensken bostadssurfade mest den 12:e maj - och minst på julafton.

Statistiken för svenskens bostadssurfvanor baseras på mer än två miljoner sessioner hos MOHV under 2015.

Läs mer.

---
Populäraste kommunen på Hemnet

Populäraste kommunen på Hemnet

År 2015 blev Danderyd den mest klickade kommunen på Hemnet. Det visar den lista som Hemnet tagit fram på uppdrag av Expressen.

För två år sedan toppades listan av Luleå som nu har hamnat på en sjätteplats. Danderyds kommun toppar listan, följt av Partille och Härryda kommun utanför Göteborg.

Läs mer.