Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet

FMF:s extra årsmöte

Igår, onsdag, genomförde FMF Ekonomisk förening sitt extra årsmöte. Den stora frågan handlade om ägarandelarna i Hemnet.

Det var en stor uppslutning medlemmar som närvarade och debatten under mötet var bra, där alla som önskade fick komma till tals.

Styrelsen redogjorde för den process som varit och förklarade hur man tagit sig an uppdraget samt att fokus hela tiden varit att tillvarata medlemmarnas intressen såväl nu som även efter ett eventuellt ägarbyte. Man redogjorde också för de bud som ligger på Hemnet.

Stämman beslutade därefter att ge styrelsen för FMF mandat att driva förhandlingarna i mål och bestämma om aktier skall säljas eller ej och i sådana fall till vem. 

Lugnare tempo på bomarknaden

Lugnare tempo på bomarknaden

Priserna på bostadsrätter och villor har ökat med +1% den senaste månaden.

På tre månader har bostadsrätterna ökat +6%, medan villorna ökat med +3%. Årstakten är fortsatt hög, för bostadsrätter +16% och för villor +12%.

Även om priserna fortfarande rör sig uppåt har ökningstakten dämpats något visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer.

---
Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) – 20 år som myndighet

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) – 20 år som myndighet

Den 1 oktober i år firade FMI 20 år som myndighet och Fastighetsmäklarförbundet var på plats för att framföra sina gratulationer. Carolina Stegman, vd för FMF, deltog i en paneldebatt där man bland annat diskuterade den stundtals tuffa vardag fastighetsmäklarna lever i idag.

Läs mer.

---
Sveriges dyraste våning såld

Sveriges dyraste våning såld

Trots att prisökningstakten för främst bostadsrätter i storstäderna pekat mot en dämpning under oktober månad är nu Sveriges dyraste våning såld.

Den finns högst upp på det nybyggda storhotellet Continental som ligger mitt emot Centralen utmed Vasagatan i Stockholm. Priset låg på 104,5 miljoner för 418 kvm vilket innebär 250.000 kr/kvm. 

Läs mer.

---
Nu kan du besöka Astrid Lindgrens lägenhet

Nu kan du besöka Astrid Lindgrens lägenhet

I lördags öppnades Astrid Lindgrens gamla hem på Dalagatan 46 i Stockholm för guidade visningar. 

Det var på hennes 108-årsdag som man öppnade denna möjlighet att få se det kända författarhemmet som ligger vid Vasaparken. Astrid bodde här med sin familj från 1941 fram till sin död 2002, dvs i hela 61 år.

Läs mer.