Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Branschgemensam överenskommelse om distansavtal

FMF har tagit initiativ till en branschgemensam överenskommelse om hur fastighetsmäklare skall hantera distansavtal, det vill säga köpekontrakt där köpare och säljare befinner sig på olika orter. Överenskommelsen har utarbetats av företrädare för FMF, Mäklarsamfundet och Fastighetsbyrån. 

Läs mer.

---
Så vill Per Bolund stärka FMI

Så vill Per Bolund stärka FMI

Den senaste tidens rapportering om mäklare i media har fått Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister, att vilja diskutera osäkerheten som uppstått angående budgivning vid fastighetsaffärer.

Förutom Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) nämner Per Bolund även Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet som naturliga samtalspartners.

Läs mer.

---
---
Bekämpa terrorism - läs riktlinjerna för fastighetsmäklare

Bekämpa terrorism - läs riktlinjerna för fastighetsmäklare

Ny information för dig som fastighetsmäklare gällande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

FMI har den 27 maj 2015 publicerat ny information på sin hemsida fmi.se. Denna information är för fastighetsmäklare och är avsedd att fungera som ett stöd i det dagliga arbetet. 

Läs mer.

---
---

FMF förstärker sitt kansli – vill du jobba med branschfrågor?

Fastighetsmäklarförbundet arbetar enligt fyra kärnområden - service, ekonomi, kvalité och opinion. För att fortsätta vår utveckling förstärker vi nu vårt kansli intill Älvsjö station med två nya tjänster på heltid med start i höst.

Läs mer.

---
---
Elektronisk signatur

Elektronisk signatur

Får man skriva under avtal med en elektronisk signatur? FMF har svaret. På senare tid har frågan uppkommit om det är möjligt att underteckna avtal och andra rättsliga dokument med hjälp av s.k. elektroniska signaturer i stället för med papper och penna. För flera av de avtal som en fastighetsmäklare hanterar gäller ett formkrav – avtalet skall vara skriftligt och …

Läs mer.

---