Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

 

Aftonbladet och ”mäklarfusket”

Aftonbladet påbörjade i dagarna en granskning av det man kallar ”mäklarfusket”.

– Granskningar välkomnas av mäklarkåren, säger Fastighetsmäklarförbundets VD Carolina Stegman, men tyvärr uppvisar Aftonbladets granskning stora brister.

Läs mer.

---
Erik Olsson – ny ordförande för FMF

Erik Olsson
– ny ordförande för FMF

På årsmötet den 8 maj röstades Erik Olsson, vd för Erik Olsson Fastighetsförmedling, in som ny ordförande för FMF.

– Det känns givetvis jätteroligt att ha fått detta förtroende, konstaterar Erik. Jag har varit ledamot i styrelsen i två år och var bland annat en av de ansvariga för att driva vårt strategiarbete. Nu känns det roligt att tillsammans med styrelsen …

Läs mer.

---
---
Konkurrensverket granskar budet

Konkurrensverket granskar budet

Den norska mediekoncernen Schibsted har lagt ett bud på 1,5 miljarder kronor på Hemnet. Konkurrensverket granskar nu om affären kan genomföras.

Schibsted äger Blocket.se och många andra medieplattformar i Sverige och till följd av en eventuell affär skulle de äga de enda riktiga konkurrenterna på fastighetsmarknaden. 

Läs mer.

---
---
Fortsatt uppåt på bomarknaden

Fortsatt uppåt på bomarknaden

Bostadsmarknaden präglas av fortsatta prisuppgångar. Den senaste 3-månadersperioden har priset på bostadsrätterna i riket stigit med +6% medan villapriset ökade med +5%.

På årsbasis är prisförändringen +13% för bostadsrätter och +12% för villor, enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Göteborg ligger fortfarande i topp när det gäller prisutecklingen…

Läs mer.

---
---
Huset som alla vill ha

Huset som alla vill ha

HemnetHemmet är Sveriges mest eftertraktade hus. Genom att analysera 200 miljoner klick och 86 000 bostadsobjekt har Hemnet, tillsammans med arkitektkontoret Tham & Videgård, skapat hemmet som flest svenskar vill ha. 

Läs mer.

---