Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Hemnet - Sveriges mest besökta bostadssajt

Fastighetsmäklarförbundet lanserar kunskapssatsning för sina medlemmar

Att fastighetsmäklare hela tiden håller en hög kunskapsnivå är av stor vikt för att mäklartjänsten skall bli så bra som möjligt och för att konsumenten skall känna så stor trygghet som möjligt. För att säkerställa detta lanserar FMF idag en kunskapssatsning där vi årligen skall kunna säkerställa våra medlemmars kunskapsnivå.

Läs mer.

---
Pasha Sabouri avgår som ordförande för FMF

Pasha Sabouri avgår som ordförande för FMF

Efter 3 år som ordförande inom FMF tackar Pasha Sabouri för sig. Pasha menar att FMF är en spännande branschorganisation och det har varit givande att ha fått bidra till att FMF tagit stora kliv framåt. Planerna framöver för FMF är många och alla inom organisationen brinner för sitt uppdrag men nu får någon annan ta förarsätet. 

Läs mer.

---
---
FI slopar amorteringskraven

FI slopar amorteringskraven

Finansinspektionen (FI) går inte vidare med amorteringskraven efter att Kammarrätten i Jönköping belyst att det rättsliga stödet för beslutet inte är tillräckligt. I ett pressmeddelande berättar FI att ett amorteringskrav behöver komma på plats men att FI:s mandat behöver förtydligas. 

Läs mer.

---
---
David Hellenius och Renée säljer lyxhus

David Hellenius och Renée säljer lyxhuset i skärgården

David Hellenius och Renée Nyberg säljer sitt lyxhus på Tynningö i Stockholms skärgård. Semesterhuset byggdes 2007 och är en riktig skärgårdsdröm. Det blir ditt för 15,35 miljoner kronor. 

Läs mer.

---
---
Generell riskbedömning avseende penningtvätt och finansiering av terrorism

Generell riskbedömning avseende penningtvätt och finansiering av terrorism

Reglerna om åtgärder mot penningtvätt har fått förhållandevis stor uppmärksamhet under det gångna året. En detalj synes dock inte ha framkommit tillräckligt tydligt, vilket jag genom denna artikel vill försöka råda bot på.

Enligt 3 § i FMI:s föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt (KAMFS 2013:5) ska den som driver fastighetsmäklarverksamhet bedöma risken för att den egna verksamheten utnyttjas för penningtvätt …

Läs mer.

---