Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Bostadsmarknaden i Stockholms innerstad har piggnat till

Bostadsmarknaden i Stockholms innerstad har piggnat till

Sedan hösten 2017 har bostadsrättsmarknaden i landet präglats av osäkerhet och svårigheter för köpare och säljare att mötas. Detta har varit extra tydligt i Stockholms innerstad som ofta leder utveckling för det som händer på bostadsmarknaden i riket som helhet. Sedan årsskiftet har en viss återhämtning skett på marknaden och nu under hösten finns det flera positiva indikationer som tyder på en fortsatt stabilisering i Stockholm.

Läs mer.

---
FMF presenterar medlemsrådet 2

FMF presenterar medlemsrådet

Fastighetsmäklarförbundets medlemsråd har haft sitt första möte och vi fortsätter att presentera rådsmedlemmarna. Denna vecka har vi pratat med Carina Udd, Civ.ek mba och fastighetsmäklare på Stefanssons Fastighetsbyrå sedan 2009.

Läs mer.

---
Hälften av svenskarna vill ha ett teknikfritt rum i hemmet

Hälften av svenskarna vill ha ett teknikfritt rum i hemmet

Svensk Fastighetsförmedlings senaste trendrapport visar att en majoritet av svenskarna (57 procent) kan tänka sig ett helt teknikfritt rum i sin bostad. Vidare visar rapporten att endast 18 procent av de tillfrågade skulle kunna tänka sig att köpa en bostad som de endast har sett via VR samt att den mest populära framtida hjälp-roboten kommer att ägna sig åt städning.

Läs mer.

---
Våningen & Villan Gasellföretag för tredje gången

Våningen & Villan Gasellföretag för tredje gången

Varje år utser Dagens industri Sveriges mest snabbväxande företag och Våningen & Villan har för tredje gången utsetts till "Gasellföretag" vilket är unikt för ett mäklarföretag i södra Sverige. På plats i Malmö för att ta emot diplomet fanns Våningen & Villans vd och styrelseledamot i Fastighetsmäklarförbundet, Johan Linde tillsammans med Anna Ahlström, Anna Ekström, Therese Feuk & Ammar Talic.

Läs mer.

---
Ny undersökning om flytthinder

Ny undersökning om flytthinder

Nästan var fjärde svensk planerar att byta bostad under det kommande året men det finns många försvårande faktorer. Svenskarna själva tycker att de höga priserna är värst, följt av ett dåligt utbud och krav på kontantinsats. Detta enligt den senaste Bobarometern som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling.

Läs mer.

FMF presenterar medlemsrådet

Dags för årets skattekurser!

Skatteverket informerar bl.a. om avdragsgilla förbättringsutgifter vid försäljning av privatbostad, bevisprövning för avdrag och uppskov vid byte av bostad. Under utbildningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.

Fastighetsmäklarförbundet kommer att erbjuda två fysiska föreläsningar, en i Malmö och en i Stockholm, samt ett webbinarium. Föreläsare blir Monica Ingemansson och Åsa Hansson, informatörer på Skatteverket.

Kurstillfällen:
10/12-18 kl. 9-12 Hammarby Allé 33 i Stockholm, Sista anmälan 6/12
22/1-19 kl. 9-12 Mariedalsvägen 45 i Malmö, Sista anmälan 18/1
6/2-19 kl. 9.30-11 Webbinarium – länk erhålles efter anmälan

Du anmäler dig till utbildning@fmf.se och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara.

Välkommen önskar vi på FMF!