Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Dags att överlämna stafettpinnen

Dags att överlämna stafettpinnen

Tiden går alldeles för fort när man har roligt, och roligt har jag verkligen haft under mina år på FMF. När jag tittar tillbaka och reflekterar över de här sex åren som vd så inser jag att vi har åstadkommit väldigt mycket och alltid med fokus på våra medlemmars bästa.

Läs mer.

---
Nu lanseras nya FMF-akademin

Nu lanseras nya FMF-akademin

I veckan lanserade vi den senaste upplagan av vår populära online-utbildning för våra medlemmar. Utbildningen kallar vi för ”Nya FMF-akademin” och den här gången har vi valt att lägga mer fokus på frågorna. Till skillnad från tidigare år är nu testet uppdelat i fem deltester tänkta att efterlikna ett förmedlingsuppdrag från början till slut.

Läs mer.

Föräldrar sparar till barnens första boende

Föräldrar sparar till barnens första boende

Bostadsbrist, höga bostadspriser, svårighet att få hyresrättskontrakt samt bankernas hårdare krav gör att dagens generation av unga har svårt flytta hemifrån. Många föräldrar sparar därför till sina barns första boende, och sparar de inte själva så gör någon annan det. Och kanske är det den egna erfarenheten som gör att åldersgruppen upp till 35 år är de som i högst utsträckning sparar.

Läs mer.

---
Bostadsägare inte särskilt oroade över kommande räntehöjningar

Bostadsägare inte särskilt oroade över kommande räntehöjningar

Riksbankens första räntehöjning närmar sig vilket kommer leda till högre boränta. Men majoriteten av Sveriges bostadsägare är inte särskilt oroliga över vad det kan innebära i ökade bolånekostnader och verkar även förberedda genom att både spara och amortera. Samtidigt uppger många att de inte vet hur mycket deras hushåll skulle klara av i ökade bolånekostnader per månad när boräntan stiger.

Läs mer.

FMF presenterar medlemsrådet

FMF presenterar medlemsrådet

Fastighetsmäklarförbundets medlemsråd har nu haft sitt första möte och vi känner att det har blivit dags att presentera rådsmedlemmarna. Först ut är Ann-Christine Enqvist, sammankallande för rådet, Jur. kand och fastighetsmäklare på Mäklargården i Helsingborg och Staffanstorp.

Läs mer.

---
Vad gäller när en kund byter mäklare

Vad gäller när en kund byter mäklare

Det är inte ovanligt att uppdragsgivare säger upp ingångna förmedlingsuppdrag för att istället pröva lyckan med en annan mäklare. Att en mäklare ”tar över” ett objekt efter en annan mäklare ger ofta upphov till en rad frågeställningar, inte minst avseende processen kring uppsägning av det första förmedlingsuppdraget och rätten till provision vid försäljning till en tidigare anvisad spekulant.

Läs mer.

Mäklarpanelen: Färre bedömer att priserna kommer öka

Mäklarpanelen: Färre bedömer att priserna kommer öka

Efter en längre period där fler fastighetsmäklare i Mäklarpanelen bedömt prisuppgång än prisnedgång sjönk andelen under oktober. Samtidigt ökade andelen som bedömer prisnedgång. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard.

Läs mer.

---
FMF presenterar medlemsrådet

Dags för årets skattekurser!

Skatteverket informerar bl.a. om avdragsgilla förbättringsutgifter vid försäljning av privatbostad, bevisprövning för avdrag och uppskov vid byte av bostad. Under utbildningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.

Fastighetsmäklarförbundet kommer att erbjuda två fysiska föreläsningar, en i Malmö och en i Stockholm, samt ett webbinarium. Föreläsare blir Monica Ingemansson och Åsa Hansson, informatörer på Skatteverket.

Kurstillfällen:
10/12-18 kl. 9-12 Hammarby Allé 33 i Stockholm, Sista anmälan 6/12
22/1-19 kl. 9-12 Mariedalsvägen 45 i Malmö, Sista anmälan 18/1
6/2-19 kl. 9.30-11 Webbinarium – länk erhålles efter anmälan

Du anmäler dig till utbildning@fmf.se och glöm inte att ange vid vilket kurstillfälle du önskar närvara.

Välkommen önskar vi på FMF!