Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Mäklare vill lätta på amorteringskravet

Mäklare vill lätta på amorteringskravet

Lägre fastighetsskatt och ett minskat amorteringskrav är vad sex av tio mäklare önskar sig enligt en undersökning från Hemnet. 500 svenska mäklare deltog i undersökningen där 57 procent av de tillfrågade ansåg att ett minskat amorteringskrav skulle vara bra. Lika många skulle vilja se en sänkt skatt vid bostadsaffärer under denna mandatperiod.

Läs mer.

---
Bostadsrättsföreningarnas skulder allt viktigare vid bolån

Bostadsrättsföreningarnas skulder allt viktigare vid bolån

Enligt en studie från SBAB så tar bostadsrättsköpare alltför sällan hänsyn till bostadsrättsföreningarnas skulder. Något som blir extra påtagligt i nya föreningar som oftast har höga skulder. Bankerna har ett stort ansvar när det gäller att granska bostadsrättsföreningars ekonomi vid en kreditprövning och SBAB:s chefsekonom, Robert Boije, uppmärksammade nyligen detta i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Läs mer.

---
Svenskens dröminneboende

Svenskens dröminneboende

På grund av den rådande bostadsbristen har allt fler svenskar börjat fundera på alternativa boendeformer såsom ägarlägenhet, kollektivboenden och inneboende. Den senaste Bobarometern från Kantar Sifo, genomförd på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling, visar att 58 procent av svenskarna kan tänka sig att hyra ut ett rum i sin bostad. 23 procent kan dock endast tänka sig att hyra ut under en kortare period.

Läs mer.

---
Lägenhet i hus från 1336 till salu

FMF och Södra regionen bjuder in till halvdagsträff.

3:e året och då kan det väl kallas för tradition! Så här i härliga hösttider bjuder vi in till en givande halvdag för både sinne och gom där vi får en genomgång av FMF:s chefsjurist Niklas Rollgard avseende förslagen till nya mäklarlagen.

300 kr inkl. moms för Södras medlemmar (övriga betalar ordinarie pris 535 kr inkl. moms). OBS- dryck tillkommer. För mer information, kontakta Anki på anki@maklargarden.se

Farligt att vara mäklare i USA

Farligt att vara mäklare i USA

I den lilla staden Williams i Oregon hade polisen fått i uppdrag att hjälpa en mäklare som skulle tvångssälja en fastighet. Fastigheten var nämligen full av fällor, skriver The Guardian. Några av de fällor som fanns i huset var ett badkar, ställt på högkant, redo att ramla över den första personen olycklig nog att inte se snubbeltråden, en bomb bestående av…

Läs mer.

---
Huset blir ditt för 30 000 kronor men då måste du flytta det

Huset blir ditt för 30 000 kronor men då måste du flytta det

Ett antal bostäder på Malmberget i Gällivare kommun säljs nu till vrakpriser då gruvbolaget LKAB har köpt fastigheterna för att kunna bygga ut gruvan. Att husen är så billiga beror på att köparna måste flytta husen till nya adresser. Just nu ligger fyra hus ute till salu men totalt är det 1 740 bostäder som berörs av gruvverksamheten.

Läs mer.

Mäklarens tips om du ska köpa hus utomlands

Mäklarens tips om du ska köpa hus utomlands

Att köpa ett fritidshus utomlands har blivit allt mer populärt men många känner sig lite osäkra och det finns mycket man behöver tänka på innan man "slår till". Leva & Bo Expressen har tagit hjälp av Daniel Nilsson, vd för Fastighetsbyrån Utland, för att skapa en lista med 8 bra råd inför köpet.

Läs mer.