Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Bostadspriserna ökar

Bostadspriserna ökar

Inte sedan i början av september 2017 har så många mäklare spått en prisuppgång som under de senaste fyra veckorna. Det visar den Mäklarpanel som genomförs av Valueguard i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet (FMF). Det råder högsäsong på bostadsmarknaden och budgivningarna har tagit fart. Men det finns saker som är bra att tänka på under en budgivning.

Läs mer.

---
Förvaltningsrätten har sagt sitt om information om återtagna bud

Förvaltningsrätten har sagt sitt om information om återtagna bud

I beslut från 2017-06-14 meddelade Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) en mäklare varning för att denne inte informerat kvarvarande budgivare om att det näst högsta budet hade dragits tillbaka. FMI ansåg att mäklaren genom detta hade brustit i sin omsorgsplikt och att det agerandet var varningsgrundande. Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten. 

Läs mer.

---

Mäklarporträttet!

Varje fredag publicerar vi Mäklarporträttet där vi får lära känna en FMF-ansluten mäklare som berättar om varför hon/han blivit fastighetsmäklare, vad som är det bästa och sämsta med jobbet, hur hon/han får privat- och yrkesliv att gå ihop och vad det finns för roliga förmedlingshistorier där ute. Läs senaste Mäklarporträtten här!

Läs mer.

---
Ny unik tjänst revolutionerar mäklarbranschen

Ny unik tjänst revolutionerar mäklarbranschen

Idag lanserar UC, bankerna och mäklarorganisationerna en ny, unik tjänst, som kommer revolutionera bank- och mäklarbranschen radikalt. UC knyter samman banker och mäklare i en digital tillträdesportal.

Tjänsten, som heter Tambur, kommer förenkla och effektivisera tillträdesprocessen när det gäller administration och kommunikation i samband med bostadsköp – både för köpare, säljare och mäklare.

Läs mer.

---
Nu kan du följa oss på Twitter!

Nu kan du följa oss på Twitter!

Nu finns Fastighetsmäklarförbundet på Twitter. Följ oss gärna!

Läs mer.

---
Månadens konsumentfråga

Månadens konsumentfråga - budgivning

Diego Ortíz del Gaiso, ansvarig för konsumentrelationer på Fastighetsmäklarförbundet, pratar dagligen med konsumenter som har frågor kring mäklartjänsten eller köparens och säljarens ansvar i en bostadsaffär. Månadens konsumentfråga rör budgivningen.

Läs mer.

Det lönar sig stort att anlita en mäklare

Det lönar sig stort att anlita en mäklare

Cirka 90 procent av alla småhusförsäljningar i Sverige förmedlas av en mäklare. Och det är en klok idé att anlita en mäklare eftersom en säljare då får ut 26 procent högre försäljningspris jämfört med privatsäljaren. 

Läs mer.

---
FI: Nya bolånetagare har goda marginaler

FI: Nya bolånetagare har goda marginaler

Det är fortsatt många nya bolånetagare som har stora skulder i förhållande till sin inkomst eller till bostadens värde. Det konstaterar Finansinspektionen (FI) i årets bolåneundersökning som presenteras i dag. Undersökningen visar också att nya bolånetagare har goda marginaler för att klara betalningarna. Jämfört med tidigare år är det fler hushåll som klarar till exempel stigande räntor. 

Läs mer.

---
Bopriserna ökar mest i södra Sverige

FMF i samarbete med SATS ELIXIA

Du vet väl att FMF-medlemmar har 14 procent rabatt vid tecknande av SATS-medlemskap. Skräddarsy ditt medlemskap efter när du själv har tid att träna!

Läs mer.

---