Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Okända vapnet mot lockpriserna

Okända vapnet mot lockpriserna

Det har gått runt ett år sedan Fastighetsmäklarförbundet introducerade tjänsten Statistiskt jämförelsevärde, branschens nya vapen mot lockpriser. Trots ett mycket positivt mottagande är det en hel den konsumenter som ännu inte har upptäckt tjänsten, vilket är något som fastighetsmäklarförbundet arbetar hårt med att förändra.

– Vi har en fantastisk modell för att lösa frågan kring lockpriser. Men vi behöver jobba för att få ett större genomslag i branschen säger Carolina Stegman, vd för Fastighetsmäklarförbundet, till SvD.

Läs mer.

---
FI:s skuldkvotstak förväntas dämpa bostadspriserna

FI:s skuldkvotstak förväntas dämpa bostadspriserna

I alla fall om man fråga svenska folket. Demoskop har, på uppdrag av SEB, genomfört en undersökning där man har frågat allmänheten om vad de tror att resultatet av ett skuldkvotstak kommer att bli. Det rapporterar Dagens Industri. 

Läs mer.

---
SATS

FMF i samarbete med SATS ELIXIA

Du vet väl att FMF-medlemmar har 14 procent rabatt vid tecknande av SATS-medlemskap. Skräddarsy ditt medlemskap efter när du själv har tid att träna!

Läs mer.

---
Ingrid Eiken Holmgren lämnar sin post som vd för Mäklarsamfundet

Ingrid Eiken Holmgren lämnar sin post som vd för Mäklarsamfundet

Under nästan sex års tid har Ingrid Eiken Holmgren suttit på posten som Mäklarsamfundets vd. Nu har styrelsen mottagit hennes önskemål om att få lämna sin tjänst i början av 2018. Detta enligt ett pressmeddelande från Mäklarsamfundet. Under sin tid på Mäklarsamfundet arbetade hon mycket med att förbättra hela branschens rykte bland mäklare, konsumenter och media.

Läs mer.

---
Historiskt höga marginaler på bolån

Historiskt höga marginaler på bolån

En ny rapport från Finansinspektionen visar att bankernas marginal på bolån, under årets andra kvartal, låg på 1,73 procent. Marginalen har gradvis ökat sedan den nästan låg på noll precis efter finanskrisen. Enligt Finansinspektionen beror den höga marginalen på att bankernas finansieringskostnad har minskat samtidigt som utlåningsräntorna inte har gjort det i samma omfattning, något som kan tyda på en för svag konkurrens på marknaden.

Läs mer.

---
Bo i en stuga på Manhattan

Bo i en stuga på Manhattan

Just nu ligger ett penthouse på Manhattan i New York ute till försäljning. Detta är förstås inget ovanligt men i just detta fall ingår även en 30 kvadratmeter stor stuga på taket. Byggnaden som lägenheten ligger i byggdes redan 1863 och ligger i området East Village. Stugan på taket är, trots sitt rustika utseende, betydligt yngre än så.

Läs mer.