Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
FMF skapar mer medlemsnytta och välkomnar jurist Miriam Malmgren

FMF skapar mer medlemsnytta och välkomnar jurist Miriam Malmgren

Vi är glada att kunna berätta att vi till hösten förstärker vårt team med Miriam Malmgren. Miriam kommer att förstärka FMF som en länk mellan mäklare och konsument, arbeta med kvalitetsfrågor inom branschen och vara ett stort stöd för våra medlemmar i olika frågeställningar.

Läs mer.

---
Statistiskt jämförelsevärde – Slutet på lockpriser?

Statistiskt jämförelsevärde –
Slutet på lockpriser

Den sjunde juni tog Sveriges radio P4 upp problematiken kring lockpriser i mäklarbranschen. Med hjälp av nya siffror från bostadssajten Booli konstaterade man att även om problemet har minskat så ökar slutpriserna i snitt med över 15 procent efter en budgivning. 

Fastighetsmäklarförbundet FMF har sedan en tid tillbaka drivit tjänsten ”Statistiskt jämförelsevärde” som kan bli lösningen på problemet.

Läs mer.

---
Peeter Pütsep invald i Mäklarhusets styrelse

FMF i samarbete med SATS ELIXIA

Du vet väl att FMF-medlemmar har 14 procent rabatt vid tecknande av SATS-medlemskap. Skräddarsy ditt medlemskap efter när du själv har tid att träna!

Läs mer.

---
Två toppnamn till Hemnet

Två toppnamn till Hemnet

Hemnet stärker sin ledningsgrupp med Levina Persson, som ny Chief Product Officer, och Pierre Bergström som försäljningsdirektör.

– Det är otroligt roligt att hälsa Levina och Pierre välkomna till Hemnet. Nu bygger vi ett nytt ”dream-team” och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyfta företaget till en ny nivå, säger Anna Lagerborg tf vd på Hemnet, i ett pressmeddelande.

Läs mer.

---
Förbudet mot drönare skrotas

Förbudet mot drönare skrotas

I oktober förra året kom en dom från Högsta förvaltningsdomstolen som förbjöd fotografering från drönare utan särskilt tillstånd, något som skapade en häftig debatt. Nu upphävs förbudet genom en lagändring som röstades igenom av riksdagen med klar majoritet.

”Det ska bli möjligt för företag och privatpersoner att använda drönare (obemannad luftfarkost) med övervakningskamera utan tillstånd” står det på riksdagens hemsida.

Läs mer.

---
57 våningar hög byggnad byggdes på endast 19 dagar

Skyskrapan byggdes på endast 19 dagar

Det kinesiska företaget BROAD Group byggde år 2015 en 57 våningar hög skyskrapa på endast 19 dagar. Projektet, som kallades ”Mini sky city”, byggdes av 1 200 arbetare och innefattade 800 bostäder samt kontor för 4 000 människor. Skälet till att skyskrapan kunde byggas så fort beror på att den är konstruerad av fabriksgjorda moduler men trots detta anses den ändå vara …

Läs mer.

 

 

Trevlig midsommar! 

Önskar vi på Fastighetsmäklarförbundet