Fastighetsmäklarförbundets webbplats med de senaste nyheterna inom mäklarbranschen
Påminnelseavgift vid utebliven betalning till FMI

Påminnelseavgift vid utebliven betalning till FMI

Nyligen presenterade regeringen en lagrådsremiss gällande ”Påminnelse vid utebliven betalning av årlig avgift enligt fastighetsmäklarlagen”. Förslaget går ut på att införa en påminnelseavgift vid utebliven betalning av den årliga avgift som mäklare är skyldiga att betala till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI).

Läs mer.

---
Peeter Pütsep invald i Mäklarhusets styrelse

LILLA NAR-paketet

När man vill men tiden inte riktigt räcker till

Vi vet alla hur dyrbar tiden kan vara och hur mycket man vill hinna med under dygnets alla timmar. Vi arrangerar därför i år även en lite kortare resa, 2-6 november, där vi istället för två destinationer koncentrerar oss på staden där NAR-konventet äger rum.

Staden i år är Chicago, känd för sin fantastiska arkitektur, där vi får uppleva NAR-konventet med allt vad det innebär. Studiebesök i Chicago finns självklart även med på agendan och givetvis kommer det att finnas egen tid för shopping och flärd.

Läs mer.

---
Skärpt amorteringskrav för hushåll med stora skulder

Skärpt amorteringskrav för hushåll med stora skulder

Finansinspektionens stabilitetsrapport visar att hushållens stora skulder samt ökande bostadspriser innebär att sårbarheter byggs upp i svensk ekonomi. Därför vill FI skärpa amorteringskravet för nya bolånetagare som tar stora lån i förhållande till sina inkomster. Detta enligt det pressmeddelande som finansinspektionen nyligen gick ut med. FI:s stabilitetsrapport, som presenteras förra veckan, pekar på ”att den unika kombinationen av en stark konjunktur och rekordlåga räntor bidrar till att hushållens skulder och bostadspriserna växer snabbt”.

Läs mer.

---
Färre söker inteckning för lån på fastigheten

NORDIC CHOICE HOTELS

Varför inte passa på att boka in en minisemester nu när solen och värmen snart är här. Som medlem hos FMF får du dessutom upp till 15 procent rabatt på alla Nordic choice hotels i Skandinavien och Baltikum.

För att ta del av rabatten och boka går du som medlem in på vår hemsida

---
Sista delen av Lexicon University och LTU:s blogg

Sista delen av Lexicon University och LTU:s studentblogg

Snart är sommaren här och många studenter förbereder sig inför den stundande ledigheten. För studenterna på Lexicon University och LTU-utbildningen dröjer det dock ytterligare några veckor innan deltagarna får tid för återhämtning och att planera framtiden. Marie Rosenkvist på MOHV är en av de som börjar se slutet på studierna och hon har höga förväntningar på nästa steg i karriären.

Läs mer.

---
Ny kritik mot Sveriges bostadsmarknad

Ny kritik mot Sveriges bostadsmarknad

I en rapport från EU-kommissionens slår man fast att de åtgärder som tidigare har vidtagits för att kyla ner den överhettade svenska bostadsmarknaden inte har varit tillräckliga. Kommissionen presenterar en rad åtgärder som man anser bör genomföras i år eller senast nästa år om man inte vill riskera en ”stökig korrigering” av bostadspriserna vilket i sin tur kan ”skapa en kris, som via banksystemet kan sprida sig till andra länder i Norden och Baltikum”.

Läs mer.

---
Nu kan du flytta in i ”Bullerbyn”

Nu kan du flytta in i ”Bullerbyn”

Astrid Lindgrens Bullerbyn, bestående av torpen Norrgården, Mellangården och Sörgården står fortfarande kvar i vackra Mariannelund i östra Småland. I mellangården eller Sevedstorp, som torpet egentligen heter, bodde syskonen Lisa, Lasse och Bosse och nu har du själv chansen att flytta in. Något som gör torpet mer intressant är att Astrid Lindgrens pappa, Samuel August, faktiskt växte upp där.

Läs mer.