Har du precis köpt hus eller flyttat till en ny lägenhet? Det finns mycket du kan göra för att skydda din bostad och din familj. Vi på Verisure jobbar med säkerhet varje dag och har listat några snabba tips för en tryggare vardag i ditt nya hem.

Ytterdörren är inte den enda vägen in vid inbrott
Många väljer att köpa en säkerhetsdörr för att skydda sig mot inbrott. Det är bra – men ofta inte tillräckligt.  De flesta bostäder har flera olika möjliga ingångar för inbrottstjuven. Se över vilka de är i din bostad och säkra dem. Det kan exempelvis handla om ett källarfönster, en balkongdörr eller garageingång som ligger dold från gatan och på så vis ger möjlighet till ostört arbete för tjuven.

Skydda dig med hemlarm
Det bästa skyddet som vi kan rekommendera är att skaffa ett hemlarm uppkopplat till en larmcentral. Verisures hemlarm anpassas efter dina behov och ditt boende. Det finns för både villa, radhus och lägenhet.

Förebygg inbrott genom att starta grannsamverkan
Ytterligare en bra åtgärd för att motverka inbrott är att starta grannsamverkan. Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över varandras bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i trapphuset eller villaområdet. Enligt Brottsförebyggande rådet minskar detta risken för inbrott.

Se över brandsäkerheten
Säkerhet handlar inte bara om inbrottsskydd, det är minst lika viktigt att skydda sig mot brand. Att ha brandvarnare är idag en självklarhet för de flesta.  De skyddar genom att påkalla din uppmärksamhet om en brand skulle utbryta när du sover eller befinner dig i en annan del av hemmet. Pipen från en sådan brandvarnare är dock verkningslösa om ingen är hemma och kan höra dem. Vi rekommenderar därför ett larmsystem med sammankopplade rökdetektorer som även är uppkopplade till larmcentral. Detta för att snabbt få hjälp om olyckan inträffar, oavsett om du är hemma eller bortrest.

Vill du veta mer om hemlarm, besök https://www.verisure.se/hemlarm.html

Mer information om hur du startar grannsamverkan finns här.