”Vi är övertygade om att vi tillsammans med Högskolan i Gävle lyckats skapa landets absolut bästa mäklarutbildning” säger projektledaren Dan Sjöholm.
I augusti planeras den unika utbildningen att starta för 15-35 nya mäklarstudenter. Utbildningen är ett samarbete med Högskolan i Gävle och söks via franchisetagare hos SF.

– För att nå marknadsledarskap måste vi bli fler som bidrar med affärer till kedjan. Många bobutiker har under lång tid haft lediga tjänster med inga eller få sökanden och situationen är ungefär likadan i hela landet. För att säkerställa visst tillflöde av nya fastighetsmäklare har vi undersökt möjligheterna att starta en egen mäklarskola och det känns underbart att nu kunna starta rekryteringen av deltagare till denna, säger Elisabeth Fogelström rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.

– Vi är först i branschen med något liknande har varit tvungna att vrida och vända på en hel del kniviga frågor. Sedan förra sommaren har ett 15-tal SF-medarbetare, plus externa konsulter, varit involverade i projektet med att skapa vår egen Mäklarskola, säger Dan Sjöholm.

Ansökan om att få gå Mäklarskolan lämnas via franchisetagare till SF AB:s rekryteringsavdelning. De kan också försöka hitta intresserad franchisetagare åt lämpliga sökanden. Redan den 15 maj ska rekryteringsavdelningen lämna uppgift om vilka som ska delta i den första kursen, så agera snabbt om du känner eller vet om någon som kan och vill bli en riktigt framgångsrik fastighetsmäklare!

Läs mer:

Studera till fastighetsmäklare
Utbildningsorter för mäklare