Idag går Trädgårdsmässan av stapeln och FMF har tittat in hos en av utställarna som startat ett nytt koncept för trädgårdsstyling.

På Bakgården Trädgårdsservice i Hägersten förbereder man sig för en intensiv helg. De har sedan två år tillbaka jobbat på franchisekonceptet Trädgårdsmakeover. Tillsammans med olika mäklare har de noggrant finslipat detaljerna kring utförandet och priset, och idag kan de säga att det hårda arbetet ger resultat – framförallt för kunderna.

En Trädgårdsmakeover innebär en uppfräschning av den befintliga trädgården, vi gör inte något nytt utan det bygger på att vi beskär växter, kantskär gräsmattan och tar fram linjerna i trädgården. Det är en quickfix som passar väldigt bra inför en försäljning.

– Vi har funnit att mäklarnas objekt blir markant mer åtråvärda efter en utförd trädgårdsmakeover, berättar Mats Hedenby, VD på Bakgården Trädgårdsservice. Det ögat ser upplever sinnet.

Företaget Husqvarna, som är störst i världen på trädgårdsmaskiner gjorde 2011 en undersökning i 9 länder och totalt 8000 personer. Enligt undersökningen kan värdet på ditt hus öka med så mycket som 13 procent om du har en välskött trädgård. Det motsvarar 260 000 kronor på en genomsnittsvilla i Sverige, värd två miljoner. För en genomsnittlig villa i Stockholm, värd fyra miljoner kronor, är värdeökningen drygt en halv miljon. 

Det finns flera saker i just trädgården som kan höja värdet på din bostad:

1) Inbjudande uteplats
2) Designad stenläggning
3) Välskött gräsmatta
4) Dekorativa träd
5) Fruktträd

Källa: Husqvarna Global Garden Report 2011

– Vi har fått in 4 ansökningar om licenciering hos oss under första dagen på mässan och det känns riktigt kul, fortsätter Mats. Det har varit en intensiv första dag på mässan och nu ser vi fram emot fortsättningen!

Läs mer om Trädgårdsmakeover genom att klicka på länken nedan.

Trädgårdsmakeover