Skånemäklaren Charlene Shelton har ett ovanligt objekt ute till försäljning: ett pepparkakshus som hon har inrett med bland annat lakritskonfekt. I skrivande stund har hon fyra aktiva budgivare och pengarna går oavkortat till ett barnhem i Nairobi. Visningen sker på julmarknaden i Vita Huset på Östra Torn i Lund den 10 december klockan 13 till 17.

I tider när konkurrensen hårdnar är det värt att vara kreativ i sin marknadsföring. En mäklare som har lyckats få stor uppmärksamhet är Charlene Shelton som såg möjligheten att marknadsföra sig lokalt med det egenbyggda pepparkakshuset.

– Jag såg att det skulle vara en julmarknad i här i Lund i mitt fokusområde den 10 december och frågade arrangörerna om de tyckte min idé var intressant. Det blev ett roligt sätt att vara delaktig och synas i området, säger hon.

Pepparkakshuset är en minivilla med två rum och kök på 0,06 kvadratmeter med ”enorm potential och passar perfekt för dig som är trött på lägenhetslivet men som trivs på en mindre yta.” Pepparkaksvillan som har ätbar inredning byggde Charlene Shelton under en dag tillsammans med sin mamma.

– Jag lämnade barnen på dagis och åkte sen hem till mina föräldrar för att bygga huset och kom hem först efter nattning.

Intresset för minivillan är stort. I skrivande stund har annonsen 701 sidvisningar och fyra aktiva budgivare. Den som är intresserad av att gå på visning bör infinna sig på julmarknaden i Vita Huset på Östra Torn den 10 december. Då kommer Charlene att genomföra en helt vanlig visning, med bland annat objektbeskrivning.

– Det är svårt att veta vad slutpriset landar på. Men det har inkommit intresse från lokala företag att bidra till insamlingen och pengarna går till barnhemmet i Nairobi, säger Charlene Shelton.

Både privatpersoner och företag som vill engagera sig i insamlingen är välkomna att kontakta Charlene Shelton. Budgivningen avslutas klockan 17 den 10/12 och pengarna går oavkortat till Friends of Shangilia, shangilia.se.

Till annonsen

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling