I veckan lanserades en unik tjänst med information om bostadsrättsföreningar. Allabrf.se ger både privatpersoner och företag möjlighet att söka, analysera och jämföra olika föreningars ekonomi.

– Efter att ha köpt och sålt ett antal bostadsrätter insåg vi att det saknas en tillförlitlig informationskälla om bostadsrättsföreningar. Dessutom är informationen i årsredovisningar ofta bristfällig och svår att förstå, säger Hampus Dahlstedt, VD för allabrf.se, i ett pressmeddelande.

Sveriges största brf-databas

Under ett år har bolaget byggt upp Sveriges största databas med ekonomisk information, kontaktuppgifter och fastighetsdata om ca 29 500 bostadsrättsföreningar. Varje månad uppdateras databasen med aktuell information, t.ex. nyckeltal, årsredovisningar, styrelseledamöter och försäljningar.

Tjänsten är helt unik med att kunna erbjuda sökning och analys av bostadsrättsföreningars ekonomiska nyckeltal, t.ex. avgift per kvadratmeter och lån per kvadratmeter.

Gratis för privatpersoner

För privatpersoner är allabrf.se gratis, medan företag betalar en årlig abonnemangskostnad för att få tillgång till mer avancerade sök- och analysfunktioner.

– Boende och spekulanter kan nu snabbt analysera hur ‘solid’ en bostadsrättsförening faktiskt är, och enkelt jämföra nyckeltal med grannfastigheten eller genomsnittet i kommunen, säger Hampus Dahlstedt.

Tjänsten kommer successivt vidareutvecklas för att adressera behov från olika användargrupper, t.ex. mäklare, styrelser, banker, revisorer och media. Visionen är att skapa en gemensam plattform för Sveriges bostadsrättsföreningar som samlar information, kunskap och intressenter.