Vi välkomnar Niklas Rollgard, ny chefsjurist på FMF. Han ersätter Magnus Melin, som gått över till Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd (FRN).

Niklas kommer närmast från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling där han har jobbat med bolagsjuridik och mäklarrådgivning. På FMF kommer han att ansvara för den övergripande juridiska verksamheten, och kommer att jobba med allt från att ta fram arbetsmetoder för mäklarna till att delta i olika branschsamarbeten.

– Jag ska se till att mäklarna har den rätta kunskapsnivån, exempelvis genom att hålla i kurser och förse dem med rätt information. Den nya dataskyddsförordningen är ett sådant exempel. Men jag kommer också få chans att lyfta blicken och jobba med branschfrågor på ett mer övergripande plan. Det känns mycket spännande att få ett nytt perspektiv på branschen, säger Niklas Rollgard.

– Vi är jätteglada att Niklas har börjat hos oss. Han har arbetat länge i branschen och är otroligt kompetent. Jag är övertygad om att han kommer att göra mycket nytta för våra medlemmar, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.