Efter framgångarna i Skåne och med ett nyöppnat kontor i Umeå fortsätter nu MOHV sin utveckling i snabb takt. I april slår MOHV upp dörrarna till sina nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm på Sveavägen 141. Vi träffar Magnus Miramadi, för att höra mer om MOHVs planer och hur man gör för att passa i ”den lila hatten”.

Magnus berättar stolt att Stockholmssatsningen hittills gått över förväntan med flera större bostäder redan sålda och att fler bostäder är på väg ut på marknaden, innerstadsbostäder såväl som i förort. Dessutom har de fått förtroendet från ALM Equity att förmedla två av deras nyproduktionsprojekt, på Birger Jarlsgatan i närheten av Stureplan och ett projekt beläget ”på” Stockholms Golfklubb i Danderyd norr om Stockholm.

– Ja, det är verkligen kul att vi fått en sådan otrolig start på vår satsning, många sade innan vi öppnade att vi skulle vara försiktiga p.g.a. av att Stockholmsmarknaden redan var överetablerade men som tur är bestämmer kunderna på marknaden, och de vill uppenbarligen att MOHV skall förmedla bostäder i Stockholm och då gör vi såklart det, säger Magnus i en kommentar.

Renoveringen av de nya lokalerna på Sveavägen 141 är i full gång.
Renoveringen av de nya lokalerna på Sveavägen 141 är i full gång.

Ett annat riktigt spännande uppdrag som MOHV fått in är sju nyproducerade radhus i Upplands Väsby som är klimatsmarta så kallade nollenergihus.

– Detta är ju ett annorlunda och roligt projekt att få vara en del av, husen har solceller på taken och en konstruktion som gör att elkostnaden och uppvärmningskostnaden blir noll. Husen har också laddstolpar för elbil och vi drar vårt strå till stacken genom att själva åka elbilen Tesla ut på visningarna berättar Magnus vidare.

Generöst franchiseupplägg

Vi får också veta att MOHV har tagit fram ett unikt koncept för franchisetagare som bygger på att MOHV tar alla startkostnader och att man som franchisetagare ”bara” bidrar med sin kompetens och arbetsinsats. Detta har medfört att de redan nu har dialoger igång gällande att öppna franchisekontor i Nacka, Västerord, Lidingö, Årsta och på Kungsholmen.

Magnus berättar att de tagit fram detta generösa koncept för de mäklare som verkligen vill och kan skall våga ta steget och vara med i en uppstartsfas.

– Det kostar såklart en hel del för oss att investera i lokaler, ombyggnad, inredning, lila djur, datorer, system o.s.v. på dessa kontor, men vi är långsiktiga i detta, och tid är pengar. Vi vill göra en snabb och kraftfull etablering i Stockholm och det är självklart att de som är med från start skall tjäna extra mycket pengar. Vi vill kunna attrahera de skönaste mäklarna och franchisetagarna och då måste vi ha de bästa villkoren, jag är jättestolt över vårt upplägg.

Framöver

MOHVs fortsatta utveckling stannar inte vid Stockholms gränser. Nästa steg blir att starta upp i bl.a. Uppsala, Linköping, Halmstad och att öppna fler kontor i Göteborgsområdet. Och sen förstås i Örebro som ligger lite extra varmt om hjärtat, avslutar Magnus, det ju är mina gamla hemtrakter.