Bostadssajten Booli.se har tillsammans med Hittamäklare.se tagit fram en lista med de mäklarkontor som hade de kortaste förmedlingstiderna under det första kvartalet 2016.

Mäklarföretaget MOHV toppar listan i riket med en förmedlingstid på i genomsnitt 10 dagar.

De flesta företag som toppar listan fokuserar på storstadsområden där försäljningar i regel går snabbare och där de flesta objekten är lägenheter.

– Det är roligt att Mohv sticker ut och toppar rikslistan, speciellt då det är en byrå som har sitt starkaste fäste i Malmö, säger Sebastian Wickert, vd på Hittamäklare.

– På MOHV jobbar vi efter vad vi internt kallar ”Rätt och Riktigt”, med tydliga och noggranna rutiner i förberedelserna inför varje bostadsförsäljning. Ett gediget förarbete innan bostaden kommer ut på marknaden är grunden för att kunna genomföra en effektiv försäljning. Det är väldigt roligt att detta syns i statistiken från Booli.se och Hittamäklare, säger Magnus Miramadi, vd på MOHV.

De allra största kedjorna har uteblivit från topplistan men till deras försvar så täcker de in stora delar av landet där försäljningar vanligtvis går lite långsammare.

Det största företaget som tagit sig in på listan är Erik Olsson Fastighetsförmedling som trots över 1000 objekt i sitt utbud hade en genomsnittlig förmedlingstid på endast 12 dagar.

Bostäder som säljs innan de kommer ut på annons är inte medtagna i statistiken.

 

Mäklarföretag Antal dagar 2016: Q1 Utbud 2016: Q1
MOHV 10 395
Edward & Partners 12 110
Bolaget Fastighetsförmedling 12 69
Boutrednings- & Mäklarfirma Hilding Ottosson 12 52
Våningen och Villan 12 342
3etage 12 51
Erik Olsson 12 1040
Alexander White Fastighetsmäkleri 13 65
Fantastic Frank 13 70
BOSTHLM 13 218

 

Endast fastighetsmäklare med minst 50 objekt i utbud under Q1 är medtagna i statistiken.