Mäklarföretag: Våningen och Villan

Ort: Norrköping

Antal år i branschen: 18 år

Varför blev du fastighetsmäklare?

Jag hade en kurskamrat när jag läste på juristutbildningen som hoppade av och blev mäklare. Då jag tidigare arbetat som reseledare utomlands tilltalade mäklaryrkets frihet och oregelbundna arbetstider mig. När jag hade läst färdigt juristutbildningen kompletterade jag med tre kurser på Högskolan i Gävle varpå jag fick min registrering!

Vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?

Det bästa är just att självständigt få planera sina arbetsdagar! Det sämsta är att det är lätt att glömma bort att det finns ett liv utanför arbetet.

Mäklaryrket är krävande, hur får du privat- och yrkesliv att gå ihop?

Jag jobbar på att bli bättre på den biten men helt ärligt så har det inte varit en lyckad kombination så här långt. Just nu är jag gift med yrket!

Vilket är ditt viktigaste arbetsredskap?

Mobilen!

Berätta om den roligaste förmedlingen du har haft!

Jag hade en ganska komplicerad förmedling för länge sedan då räntan låg runt 6 %. Fastigheten hade en inre takhöjd på ca 1,9 meter vilket gjorde att jag fick böja på nacken för att kunna gå runt på visningen. Min erfarne kollega gav upp efter 30 visningar och lämnade över uppdraget till mig. På visning nummer 64 fick jag napp då ett yngre par där ingen var längre än 1,60 slog till och köpte för begärt pris!