Mäklarföretag: MOHV
Ort: Stationerad i Hemavan, Umeå är mitt huvudkontor.
Antal år i branschen: Registrerad sedan september 2017.

Varför blev du fastighetsmäklare?
Jag har arbetat många år i servicebranschen, på hotell och restauranger samt som flygvärdinna. Med dessa roller kommer en stor del sälj in i bilden, något som jag tycker är otroligt kul. Kombinationen av att hjälpa och guida människor i en profession som kräver god kommunikation och en säljande förmåga gjorde att jag valde att studera till fastighetsmäklare. När jag var liten ville jag bli arkitekt men nu får jag umgås med bostäder och fastigheter på annat sätt.

Vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?
Det bästa med mäklaryrket är just möjligheten att kunna hjälpa till med en så stor sak som att köpa en bostad. Att finnas där och tillsammans med kund nå fram till ett slutresultat som ger nöjda parter på båda sidor av kontraktet, ger en grym känsla! Stundvis känner man absolut att tiden inte räcker till och periodvis befinner man sig i väldigt stressade situationer. För mig är det viktigt att vid sådana tillfällen hålla huvudet kallt och arbeta systematiskt för att parera detta.

Mäklaryrket är krävande, hur får du privat- och yrkesliv att gå ihop?
Obekväma arbetstider är ingenting nytt för mig och jag ser mer möjligheter med att forma och ta ansvar för sin egen tid. Stor del av min bostadsmarknad är säsongsbetonad vilket gör att man får ta till vara på när spekulanter väl är i området och har möjlighet att titta på en bostad. Att navigera kring detta och tillvarata på ledig tid genom att avsätta tid i kalendern blir därför extra viktigt för mig.

Vilket är ditt viktigaste arbetsredskap?
Nyfikenhet och noggrannhet. Min vilja att lära mig nya saker, att ta reda på fakta och förvalta det som samlas in samt presentera och förmedla på bästa sätt. Materiellt sett är jag osunt fäst vid vår skanner, jag gillar verkligen att skanna.

Berätta om den roligaste förmedlingen du har haft!
Jag fick förmånen att hjälpa en person att sälja ett fritidsboende då dennes man avlidit. Under processens gång var det självklart mycket känslor inblandade. När hon uttryckte hur mycket hon uppskattade mitt engagemang efter de första visningarna kände jag verkligen en sån tillfredsställelse och genuin glädje över att kunna bistå i hennes situation.