Mäklarföretag: Våningen & Villan
Ort: Malmö, Stockholm
Antal år i branschen: Snart 30 år!

Varför blev du fastighetsmäklare?
Egentligen av en slump då jag redan vid 18 års ålder kom i kontakt med branschen och just där tändes mäklarglöden i mig. Att vara projektledare, som yrket till stor del är, sporrar och triggar mig. Säljfokuset och känslan av att få folk att flytta på sig – fysiskt och mentalt – är också roligt. Egentligen skulle jag bli designer på något av de stora modehusen i Paris men jag har egentligen aldrig ångrat mitt yrkesval och efter snart 30 år i branschen sporras jag och ser fram emot varje ny dag i ett superroligt jobb, idag som VD och grundare till Våningen & Villan.

Vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?
Det bästa är mötet med människor och de olika möjligheter och förgreningar som rollen medför och innebär och drivkraften har utvecklats till att jag som entreprenör också idag fått kunskap kring nyproduktion som ger en ytterligare fördjupad insikt inom fastighetsbranschen. Och att få medarbetare att växa och utvecklas, se stjärnor växa fram och givetvis är det mestadels själva processerna som är allra största drivmotorn och inte alltid pengarna som det annars framstås i branschen. Alla yrken har baksidor men inga så tunga att det utgör hinder. Hinder är möjligheter att passera och övervinna och bli starkare utav!

Mäklaryrket är krävande, hur får du privat- och yrkesliv att gå ihop?
Helt rätt, ett yrke som kräver insatser och att vara dedikerad, speciellt med över 100 anställda. Tillgänglighet är av prioritet och att effektivisera sin egentid. Boka in även fritidsaktiviteter men först efter arbetsplikten såklart. Vi har ju fördelen att också kunna planera vår kalender till skillnad från många andra mer bundna yrken. Förstående sambo och familj är såklart ett plus i kanten!

Vilket är ditt viktigaste arbetsredskap?
Min karisma och förmågan att se medmänniskor, kollegor och att uppfattas närvarande i allt jag tar för mig.

Berätta om den roligaste förmedlingen du har haft!
Oj, efter snart 30 år i branschen finns det många anekdoter men ett rum och kök med sammetssoffa, en tiger och egen pissoar hör till en av stämningshöjarna.