Mäklarporträttet: Jens Christian Nielsen

Mäklarföretag: Ödegårde Sverige AB

Antal år i branschen: 8+

Varför blev du fastighetsmäklare?
Man kan väl säga att det ligger i blodet på något sätt. Min far blev fastighetsmäklare i 1986 med torp och fritidshus med ensliga lägen, främst riktat mot danska marknaden, som specialområde. Jag har därför växt upp med mäklaryrket, då min far hade kontor hemifrån och redan i unga år vad jag ibland med ute och titta på hus tillsammans med pappa och har givetvis hört många förhandlingar med kunder under åren och diskussioner omkring allt som har med yrket att göra hemma runt matbordet. Efter att min far gick in i väggen, gick jag in och tog en allt större roll och sedan far gick bort 2012, har jag skött allting på egen hand. Vid det laget hade jag som tur var fått en gedigen utbildning, både formellt och indirekt genom ett liv som son till en fastighetsmäklare.

Vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?
Det bästa är den tillfredställelsen det ger, att se båda parter glada och nöjda efter en av de största affärer många gör i sina liv. Det är även ständigt utmanande med unika fastigheter och ovanliga och knepiga juridiska situationer man kan komma ut för, särskilt när man gör affärer med kunder från flera olika länder. Även om grundmomenten i en affär blir i stora drag de samma, så blir varje affär ändå unik och har sina egna utmaningar, så man har aldrig tråkigt! Det sämsta är att det är svårt att hitta tid till att vara ledig, särskilt som egenföretagare, så man får hitta sina små luckor där man kan och försöka hålla tempot på en rimlig nivå. Jag försöker ta vid lära av vad som hände min far och undvika för mycket stress, så hellre tacka nej till uppdrag ibland framför att jaga efter sista kronan.

Mäklaryrket är krävande, hur får du privat- och yrkesliv att gå ihop?
Det korta svaret är helt enkelt, att de går fullkomligt samman. För min del är jag i princip alltid på jobbet, om jag är på kontoret, i bilen eller på semester spelar ingen roll. Jag har telefon och laptop med mig och det är bättre att jobba några timmar om dagen även under semester, än att komma hem och ha 14 dagars extra arbete, bara för att komma ikapp – det stressar mer än att hålla undan löpande. Som tur är har särskilt fritidsmarknaden naturliga säsongsvariationer, så i lugnare perioder kan man hålla ett lagom lugnt tempo och under högsäsong är man ”i elden” hela tiden och då är det bara att hänga i så gott det går.

Vilket är ditt viktigaste arbetsredskap?
Det allra viktigaste är nog mina språkkunskaper. Eftersom jag är född i Danmark av danska föräldrar, så talar och skriver jag även flytande danska, vilket självklart är avgörande viktigt när man har med övervägande danska kunder att göra. Kunderna känner sig tryggare, när man på et tydligt och klart sätt kan förklara hur det fungerar i Sverige på sitt eget språk och även relatera och jämföra med de sätt de är vana vid hemifrån. Givetvis talar jag även bra engelska och lite tyska, även om sistnämnda är lite knagglig, men det räcker för att få fram budskapet. Om vi ska tala om redskap i mer konkret bemärkelse, blir det mina kameror och drönare, till både foto och film. Jag lägger mycket energi på mina husbeskrivningar med en massa bilder och även grundliga filmvisning av alla objekt jag förmedlar, så potentiella kunder vet vad de kan förvänta sig, innan de väljer att ta den långa resan ut och se en fastighet ”live”. Detta är oerhört uppskattat av kunderna, både säljare och köpare, då man som köpare sparar tid och pengar på att skippa att åka långa vägar för att titta på fastigheter, som man ändå inte skulle vara intresserad av och säljaren får en högre andel seriösa spekulanter som kommer och tittar. De som bara är nyfikna, kan oftast nöja sig med att se bilder och film.

Berätta om den roligaste förmedlingen du har haft!
Det är en som sticker ut lite extra – för snart tre år sedan hade jag en egen ö till salu, ”Kvinnö”, som låg ute i Osbysjön. Det är sådant som händer oerhört sällan och givetvis var det båt som gällde, för att ta sig dit. Det var närmast en anstormning av intresse runt ön och den hamnade i många tidningar, både lokalt och nationellt – den ligger till och med på FMF:s sida. Säljaren var dansk och hon visade själv ön för spekulanterna och seglade i pendelfart fram och tillbaka mellan ön och fastlandet. Det var många som ville köpa, men i slutändan blev det en ny dansk ägare till Kvinnö, en som ville vidareutveckla stället i samma anda som säljaren. Jag har sålt några öar tidigare, men ingen som gett en sådan oerhörd respons som denna!