Mäklarföretag: Notar

Ort: Älvsjö

Antal år i yrket: 5 år

Varför blev du fastighetsmäklare?
Av en slump egentligen då jag efter att tittat på bostadsannonser i tidningen pratade med en vän till familjen som är mäklare och då fick upp ögonen för yrket. Något jag är väldigt glad för idag då jobbet som fastighetsmäklare passar mig väldigt bra.

Vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?
Det bästa är den nära relationen jag får till alla kunder då man dels hamnar mitt i en av deras största affärer i livet men också ofta hamnar mitt i viktiga skeden i deras liv såsom att man behöver större för att det ska bli tillökning i familjen. Sen är det i kombination med att få göra affärer -något som jag gillar något oerhört. Det sämsta skulle jag säga är att många kunder inte förstår rollen en mäklare har och man ibland kan få kritik av kunder trots att det enda jag gjort är mitt jobb och att följa lagen samt god fastighetsmäklarsed.

Mäklaryrket är krävande, hur får du privat- och yrkeslivet att gå ihop?
Mäklaryrket ger mig en frihet som jag inte skulle kunna få på ett vanligt 9-17 jobb vilket är en av dem saker jag gillar mest med mitt jobb. Jag har möjligheten att välja när jag behöver jobba, hur mycket och långa dagar samtidigt som jag själv kan styra över när jag vill vara ledig.

Vilket är ditt viktigaste arbetsredskap?
Att jag naturligt är väldigt trevlig vilket gör att jag får bra samtal med kunderna som leder till att dem känner att jag verkligen bryr mig och att de inte bara är en affärstransaktion för mig. Det är något som jag vet att mina kunder uppskattar och som dem ofta påpekar i mina utvärderingar. Sen avskyr jag att ha olästa saker i telefonen och är därför väldigt snabb på återkoppling för att kunna släcka ner notiserna.

Berätta om den roligaste förmedlingen du haft!
Det måste ha varit förra året när jag sålde ett hus från 60-talet som nästan helt var i original. Det var samma familj som ägt huset sen det byggdes och det var oerhört välhållet. Vi kontaktade en stylist som styleade huset i en retro 60-talsstil vilket blev så snyggt och ett lyckat koncept. Det kom ca 100 sällskap på visningen och slutpriset blev drygt 2 miljoner mer än vad vi hoppats på!