Drömmer du om att bo på Södermalm i Stockholm? Varför inte passa på när du har chansen att göra det i artisten Lykke Lis gamla lägenhet.

Sedan flera år tillbaka bor Lykke Li i Los Angeles och har nu valt att sälja sin lägenhet på Lundagatan, Södermalm i Stockholm.

Lägenheten ligger högst upp i huset, som byggdes på 1890-talet, och har en stor balkong i söderläge med en vacker utsikt över hustaken. De stora fönstren, takhöjden och de djupa fönsternischerna bidrar alla till ett stort ljusinsläpp. Balkong och samtliga fönster vetter alla mot en grönskande innergård.

Förutom de nyrenoverade köket (2015) har lägenheten en mängd äldre inslag i form av kakelugn, takrosetter, originalgolv i trä och spegeldörrar.

Intresset för lägenheten har varit stort berättar mäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York för tidningen ELLE:

– Som vanligt när vi säljer bostäder på Södermalm så får vi lite extra nyfikna spekulanter som vill se vad det är för spännande vi säljer just i deras drömkvarter. Här fick vi snabbt bud och spekulanterna är både singlar och par. Alla unga, hippa och med krav på att bo lite coolare än genomsnittet.

Utgångspriset för den 40 kvadratmeter stora lägenheten ligger på 3,99 miljoner kronor.

Foto: Eklund Stockholm New York