Modellen och skribenten Summer Rayne Oakes bestämde sig för att utöka sin växtsamling när rumskompisen flyttade ut. Nu har hon över 500 växter och lägenheten är ett kombinerat hem och djungel. 

Första steget i förvandlingen var att göra om sovrummet till en trädgård. Snart därefter fick även köket en trädgård och i garderoben byggdes ett ört- och kryddland.

De hundratals växterna kräver naturligtvis mycket vatten. Summer har löst det med ett speciellt bevattningssystem och ser vattningen som sin dagliga meditation.

– Jag tillbringade också mycket tid i skogen när jag var ung och lärde mig en hel del om örter. Så man kan säga att det finns inuti mig, säger hon till Metro.co.uk.

För andra som blir inspirerade av hennes djungelhem har Summer några tips. När du ska välja växter måste du tänka på vilka väderstreck dina fönster pekar mot samt hur inomhustemperaturen och luftfuktigheten är över året. Välj gärna extra tåliga växter om du reser ofta. Gå inte bara på hur växterna ser ut.

– Jag kan inte säga nog hur mycket växterna i mitt hem har förändrat allt till det bättre, skapat lugn och gjort att jag känner mig riktigt hemma, avslutar hon.

Foto: Summer Rayne Oakes