Utbudet av bostadsrätter fortsätter att minska snabbt. Allra tydligast är det i Stockholms innerstad, där utbudet senaste veckan var lägre än motsvarande vecka förra året. Det visar statistik från Hemnet och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

– Det är intressant att notera att utbudet nu är lägre i Stockholms innerstad än för ett år sedan. Påsken spelar nog en viss roll, men tittar man på antalet nytillkomna annonser förra veckan jämfört med veckan före påsk i fjol kom det ut 17 procent färre bostadsrätter i Sverige i år och 30 procent färre i Stockholms innerstad. Det finns absolut en påskeffekt, men också en fortsatt amorteringskravseffekt, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Sedan i början av februari har utbudet av bostadsrätter minskat snabbt i Stockholms innerstad, vecka tolv var det 5 procent lägre än för ett år sedan. Utbudet av bostadsrätter i hela landet var den senaste veckan 17 procent högre än för ett år sedan. Staffan Tell räknar med att det kommer ut fler nya annonser nästa vecka. Förra året ökade antalet nytillkomna annonser kraftigt veckan efter påsk, nästan dubbel så många i riket och nära en fyrdubbling i Stockholms innerstad.

Läs mer i Dagens Nyheter (för prenumeranter).