Nu har du chansen att köpa din egen flygplats. Kattleberg Airport i Ale är nämligen till salu och i priset, på 20 miljoner kronor, ingår det två flygplan av modellen Antonov AN-2.

Egentligen kan man säga att det är en villa du köper men på tomten finns det två hangarer, en över 700 meter lång landningsbana, verkstad, klubbhus, och två extralägenheter.

– Intresset har varit överraskade bra. Man vet aldrig riktigt vad man kan förvänta sig när det kommer till unika objekt som det här. Vi har nyligen hållit den första visningen, säger Amanda Settefelt, mäklare på m2 och den som håller i försäljningen, till Göteborgsposten.

Kattleberg ligger i Älvängen utanför Göteborg och byggdes ut av flygentusiasten Kjell Brattfors som upptäckte flygplatsen under en flygtur i början av 2000-talet. Sedan dess har Kjell lagt till villan, en ny större hangar samt nya vägar runt området.

Att driva verksamheten har varit tidskrävande och Kjell längtar efter lite mer fritid.

– Kjell vill kunna lämna flygplatsen och till exempel åka på semester och liknande, berättar Amanda Settefelt, till Hallandsposten.

Det finns dock ett par önskemål på hur de nya ägarna ska vara.

Helst vill Kjell att någon som ”brinner för flyg” ska ta över flygplatsen och att de, om de planerar att fortsätta med verksamheten, gör det på ett sådant sätt att det inte stör grannarna.

Läs mer på Göteborgspostens hemsida!

Foto: m2/Johan Palmborg