Efter att den tömts på veteranbilar säljs nu den gamla brandstationen i Råå, Helsingborg, och intresset har varit stort.

– Staden har inte längre något behov av byggnaden. Den har ju inte varit brandstation på många år, förklarar Klas Rosell på kommunens fastighetsavdelning, för Helsingborgs Dagblad.

Byggnaden på Östergatan fungerade bara som brandstation mellan 1913 och 1918, sedan användes den som förråd tills det ideella brandkårsmuseet tog över 1973.

När Bidraget från räddningsnämnden i Helsingborg försvann bestämdes det att byggnaden skulle säljas.

Vad byggnaden kommer att användas till är förstås helt beroende på vem som köper den men vem det än blir är byggnaden i behov av en ordentlig renovering.

– Det är extremt mycket folk som har hört av sig. De flesta vill göra om brandstationen till bostad. Vi hänvisar dem till kommunens bygglovsavdelning. De får tala om vad som är möjligt, säger Mathias Johansson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Byggnaden består av en 110 kvadratmeter stor tegelbyggnad med tre portar mot gatan samt en tillhörande tomt på 354 kvadratmeter. Utropspriset ligger på 1,9 miljoner kronor.

– Vi har fått ett bud hittills, på just den summan, berättade Mathias Johansson i måndags.

Den 10 oktober går det att se brandstationen från insidan. Då är det visning, som man måste anmäla sig till.

– Jag har redan 15-20 anmälda och räknar med mycket folk, avslutar Mathias.

Foto: Tom Wall